Wat?

Van idee naar business concept in 6 dagen

In 3 sessies van 2 dagen leer je je idee aanscherpen tot een business concept. In de Health Ideator gaan we aan de slag met jouw idee: we bieden relevante denkkaders en oefeningen aan waarmee je zelf aan de slag kan. Rijk voorzien van feedbackmomenten met experten om jouw idee verder te ontwikkelen.

Je idee aanscherpen

Hoe je idee in lijn brengen met werkelijke opportuniteiten in de health sector? Hoe je idee bijsturen naar reële noden? Je leert er ook je persoonlijke capaciteiten en ondernemingslust daadwerkelijk inzetten aan de hand van tal van succescases uit de healthcare sector.

Een krachtig business model ontwikkelen

Hoe ervoor zorgen dat jouw idee robuust is? Met andere woorden, hoe er voor zorgen dat het dankzij het inzetten van slimme innovatieprocessen zelfvoorzienend is? Je ontdekt er ook hoe zelf een ecosysteem op te zetten, én hoe je je kan bestendigen tegen veranderingen. Kortom, hoe je je business idee in een daadwerkelijk business concept kan omzetten.

De markt voor jouw business concept bepalen

Hoe je prestaties analyseren en blijvend aftoetsen aan de markt? Hoe je idee voorstellen aan mogelijke aandeelhouders? Of liever, hoe je idee pitchen? Als wijze van test, gooien we je meteen voor de leeuwen, en leren je de technieken van de perfecte "elevator pitch".

Voor wie?

Je hebt een idee

Je idee mag een basisidee zijn. Het hoeft nog geen concreet business plan te zijn. Ah nee, met een business concept helpen we je mee in de ideator.

Je hebt interesse in digitale gezondheidszorg

Je idee heeft een digitale invalshoek: van apps tot informatiesystemen, voor jan met de pet, voor hulpbehoevenden thuis, of voor neurochirurgen. Kortom, voor onze gezondheidszorg in de brede zin van het woord.

Je wil een onderneming starten

Je hebt de intentie om een onderneming op te starten. M.a.w. je hoeft dus nog niet over een juridische structuur en bijhorend btw-nummer te beschikken.

 

 

  • Je startte al een onderneming?
  • Beschik je al over uitgebreide financiële middelen?
  • Heb je al een eerste klantenervaring?
  • Je prototype is al in werking?
  • Bekijk in dit geval zeker onze accelerator!
  • Start NU:

Info & data

voor meer informatie en de concrete data

Luc Leyssens

Medeoprichter van Lucine, over Health Ideator Light. Een ééndaagse workshop om je klaar te stomen voor een intensieve bootcamp. "Ik heb het ervaren als zeer leerrijk en inspirerend. Vanaf het begin tot het einde word je meegezogen in de wervelwind van Professor Kris Vander Velpen. We hebben op veel vlakken nieuwe inzichten verworven en ook besloten om nog een Postgraduaat Ondernemerschap & Innovatie te volgen. Het was een topdag! Bedankt voor de uitnodiging MIC Vlaanderen."