LynxCare is gestart in september 2015 en nu zijn Dries (arts) en Georges (apotheker) al volop actief op de Belgische markt en aan het prospecteren in het buitenland.  Met hun software-toepassing kunnen zij medische gegevens uit verschillende bronnen samenbrengen, verwerken en analyseren.  LynxCare geeft artsen snel en accuraat een totaalbeeld van een patiënt en zijn dossier.  Maak hier kennis met de jonge oprichters en hun innovatieve technologie.

 LynxCare.png

 

1. Naam van de start-up

LynxCare, Clinical Informatics N.V.

www.lynxcare.eu

 

2. Namen van de oprichters & contactgegevens

Dries Hens
dries@lynxcare.net
+32 476 51 79 30

Georges De Feu
georges@lynxcare.net
+32 483 13 72 97

LynxCare.PNG (1) 

 

3. Sinds wanneer bent u gestart?

Q4 2015


4. Wat heeft u gedreven om zelf te gaan ondernemen?

Grootste driver om te ondernemen voor mij persoonlijk is om ervoor te zorgen dat zowel patiënt als arts de juiste informatie altijd beschikbaar hebben om geïnformeerde beslissingen te nemen op het moment dat het nodig is , zonder de administratieve werklast te verhogen.

 

5. De “elevator pitch” van uw start-up:

LynxCare is een software-toepassing die via artificiële intelligentie medische gegevens uit verschillende bronnen samenbrengt, verwerkt en analyseert. De applicatie maakt het parcours van patiënten én het werk van hun zorgprofessionals efficiënter en meer patiëntgericht.

 

6. Hoe is het idee ontstaan voor uw oplossing/applicatie?

Door in de praktijk vaak geconfronteerd te worden met het feit dat de juiste informatie vaak verspreid zit over verschillende bronnen of  soms helemaal niet aanwezig is.  Dit maakt het voor een arts niet eenvoudig om een relevant totaaloverzicht van de patiënt te hebben , laat staan een efficiënte follow up te waarborgen.

 

7. Wat zijn de grootste uitdagingen die u als ondernemer heeft ervaren bij het opstarten van uw onderneming?

Lange beslissingsprocessen die uiteraard eigen zijn aan de gezondheidszorg.

8. In welk stadium staat uw start-up nu en wat staat er in de nabije toekomst op het programma

Op Dit moment zijn wij bezig met het opschalen van ons bedrijf, heden vooral op de Belgische markt waar verscheidene ziekenhuizen nu instappen. In parallel zijn we bezig met prospectie naar de buitenlandse markten ( NL/FR/US ) waar we actief sourcen naar projecten.

9. Wat zijn uw ambities op lange termijn en de belangrijkste uitdagingen om deze ambities te realiseren.

Ambitie op lange termijn is om de referentie te worden mbt tot efficiënte date verwerking & analyse voor klinische praktijkvoering. Doel van onze technologie is een constante verbetering van outcomes te verkrijgen enerzijds door de arts meer inzicht in te geven in de gezondheidsstatus & evolutie van zijn patient, anderzijds door patiënten op een innovatieve manier beter te informeren & engageren in het hele proces.

10. Welk advies/adviezen wil u graag meegeven aan ondernemers-in-spe?

Denk goed na over je valorisatie & business model , test en pas aan zo nodig .

11. Op welke manier levert MIC Vlaanderen voor u concrete toegevoegde waarde bij het realiseren van uw start-up ambities?

Visibiliteit zowel online als via beurzen
Leerrijke werksessies
Zeer praktijkgericht

 12. Heeft u nog specifieke noden waar het MIC Vlaanderen community u mee kan helpen om uw start-up te ondersteunen

Ziekenhuizen, artsenpraktijken, multidisciplinaire zorgcentra zetten allen in op kwaliteit en data. Omdat we vertrekken van de bestaande workflow en documentatie, kunnen we hen helpen hierin snel een stap voorwaarts te zetten. Aan die centra stellen we ons graag voor!

We bieden een unieke meerwaarde en valorisatie van techniek naar de klinische praktijk, en bouwen actief partnerships met technologie en business partners.